Bijnzonder Passieconcert

  0
  32

  23/03/2023 om 20:00 - 21:00 uur

  Locatie
  Nieuwe Badkapel


  Op 23 maart organiseert Stichting Molto een bijzonder Passieconcert in de Scheveningse Nieuwe Badkapel. Onder leiding van dirigent Rick Schoonbeek brengt Molto het vernieuwende ‘Zie, mijn kind’, over de lijdensweg van Jezus, zijn moeder Maria en Maria Magdalena. In het concert komen klassieke en hedendaagse muziekstukken op een unieke manier samen.

  Het publiek wordt tijdens een optreden van ongeveer 1 uur meegenomen in dit ontroerende verhaal. Dirigent en producent Rick Schoonbeek: “Het passieverhaal blijft tot de verbeelding spreken, maar de oorspronkelijke Matthäus-Passion van Bach is voor veel mensen een hele zit. Met dit concert willen we een nieuw concept aan de traditie toevoegen, waarin we klassieke en hedendaagse muziek combineren en het passieverhaal naar deze tijd vertalen.”

  Uniek aan het passieconcert is de grote betrokkenheid van mensen uit de buurt. Begin januari is een projectkoor van maar liefst 90 amateur-zangers in De Nieuwe Badkapel van start gegaan met de repetities. Zij zullen tijdens het concert de rol van het volk vertolken. Schoonbeek: “Er is de afgelopen 10 weken enthousiast gerepeteerd met al deze zangers We hopen van dit concert een jaarlijks terugkerend evenement te maken, want de betrokkenheid in de buurt is enorm groot.”

  Het passieconcert ‘Zie, mijn kind’ vindt plaats op donderdag 23 maart om 20:00 uur in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen, Nieuwe Parklaan 90. Tickets zijn verkrijgbaar via Muzee Scheveningen, prijs € 20,- l Ooievaarspas € 10,-.

  Terug naar de agenda