Carola Schouten en Erwin Olaf in gesprek over ‘vreemd & dichtbij’

  0
  106

  26/11/2022 om 15:30 - 17:30 uur

  Locatie
  Grote Kerk


  Op zaterdagmiddag 26 november, van 15.30 tot 17.30 uur zijn er twee speciale gasten bij LUX: minister Carola Schouten en topfotograaf Erwin Olaf. Het belooft een bijzonder gesprek te worden, dat start vanuit het thema ‘vervreemding’. Hoe speelt vervreemding een rol in hun werk? En zijn er momenten waarop het vertrouwde en bekende vervreemd kan raken?
  De muziek wordt deze middag verzorgd door violist Jasmijn Burger en cellist Liustauras Zilaitis.
  Over ‘zeven wegen naar compassie’
  Deze avond maakt deel uit van de serie ‘zeven wegen naar compassie’. Lange tijd golden de zeven werken van barmhartigheid als richtingwijzers voor een goed en betekenisvol leven. In zeven wegen naar compassie zoekt LUX naar een eigentijdse hertaling van deze oude richtingwijzers. Wat doet eenzaamheid met je? Wat betekent het om een ander te dienen? En wat gebeurt er met je als je vervreemding ervaart? En waar ben je dankbaar voor?
  Op 26 november ronden we de serie ‘zeven wegen naar compassie’ af. Alle kunstwerken die voor deze serie gemaakt zijn door de kunstenaar Mattia Papp zullen te zien zijn. Daarnaast sluiten we feestelijk af met een proeverij, verzorgd door de stadsbrouwerij Haagse broeder.
  Hoe, wat & waar?
  Grote kerk, Rond de grote kerk 12, Den Haag
  Kosten: € 17,50 (regulier), € 32,50 (vriendenticket, 2 personen).
  Reserveer je plek via luxdenhaag.n.

  Terug naar de agenda