Concert in de Kloosterkerk

  0
  216

  09/09/2022 om 20:15 uur

  Locatie
  Kloosterkerk


  Op vrijdag 9 september 2022 wordt er in de Kloosterkerk een bijzonder muziekstuk uitgevoerd: Path of Miracles (2005) van de Engelse componist Joby Talbot. Het concert begint om 20.15 uur.

  Dit 17 stemmige koorwerk gaat over de ervaringen die pelgrims naar Santiago de Compostella sinds jaar en dag ondergaan op hun reis. Het geklaag over de weg, het monotone geslof, de brandende zon, de roddels over medepelgrims, de duivel die zijn streken levert, de herbergier die je belazert. Het wordt allemaal op een herkenbare wijze uitgedrukt in dit stuk. Onbeschrijfelijk is de vreugde als eindelijk Santiago in zicht komt en een uitbundig feest losbarst. Daarna volgt de rust en het besef iets bijzonders volbracht te hebben: het bereiken van Santiago is echt een wonder.

  Het koorwerk bestaat uit vier delen, genoemd naar de belangrijkste plaatsen langs de route. Hier en daar is er een aanhaling uit de psalmen die de pelgrims door de eeuwen heen tijdens het lopen gezongen hebben. Meerstemmig en soms door elkaar heen klinkt er Grieks, Latijn, Spaans, Baskisch, (oud-)Frans, Galicisch, Engels en Duits. De pelgrims kwamen tenslotte overal vandaan. De moderne hoofdtekst is in het Engels.

  De muziek is eigentijds maar ligt goed in het gehoor en is op diverse plaatsen ritmisch opzwepend en pakkend. Dat verraadt de achtergrond van componist Talbot, die van huis uit slagwerker is.
  Kaartenverkoop is uitsluitend in de voorverkoop via de website van het Luna Kamerkoor: lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen

  Terug naar de agenda