concert Zweedse Västerleds Kammarkör en Voorburgs koor Voix Jolies

  0
  38

  16/09/2023 om 20:00 - 21:30 uur

  Locatie
  Nieuwe Badkapel


  Het Västerleds Kammarkör uit Stockholm en Kamerkoor Voix Jolies uit Voorburg verzorgen op 16 september een prachtig en afwisselend gezamenlijk concert in de Nieuwe Badkapel te Den Haag. Het Zweedse koor staat onder leiding van dirigent Fredrik Zander en brengt hedendaagse composities van Zweedse en andere Scandinavische componisten ten gehore, zoals Wikander en Gjeilo. Voix Jolies werkt met dirigent Johannes Gierl en zingt op 16 september oude en hedendaagse muziek van Nederlandse componisten, waaronder De Klerk, Andriessen en Manneke.

  Beide koren vormen daarnaast samen een groot koor voor twee mooie en uitdagende dubbelkorige composities, één van de 19e-eeuwse Zweedse componist Ludvig Norman en één van de 16e-eeuwse Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck.

  Het concert is in de Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90, Den Haag op zaterdag 16 september 2023. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à 17 euro incl. pauzedrankje en Zweedse lekkernij via www.voixjolies.nl of op 16 september vanaf 19.30 uur aan de kerk te koop. Van harte welkom!

  Terug naar de agenda