De Nieuwe Passie

  0
  172

  02/04/2023 om 14:00 uur

  Locatie
  Bethelkerk


  Onder de naam ‘De Nieuwe Passie’ presenteert de Bethelkerk Scheveningen op zondag 2 april een bijzondere versie van het Stabat Mater van Pergolesi. De muziek wordt gecombineerd met een indrukwekkende expositie met schilderijen en sculpturen van kunstenaar Giovanni Dalessi. Het Stabat Mater wordt uitgevoerd door het orkest van Ars Musica onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Het concert vindt plaats aan het begin van de Stille Week.

  Terwijl het orkest het Stabat Mater ten gehore brengt, verschijnt steeds één van de werken van Giovanni Dalessi. Hierdoor ontstaat een bijzondere meditatieve voorstelling. Naast metershoge schilderijen, worden sculpturen in de kerkzaal geplaatst waar je niet omheen kunt. Zo komt het verhaal dichtbij en leidt het tot reflectie en verstilling.

  Giovanni Dalessi (Eindhoven, 1964) behoort tot de top van het Nederlandse realisme. Zijn betekenisvolle werken zijn geliefd bij een groot publiek. In het werk van Dalessi komen Maria en Christus regelmatig voor. Hij schildert hen echter niet met de bedoeling ze zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Veel meer schildert hij de essentie van de taferelen. Uit zijn werken spreekt liefde en geborgenheid.

  Het Stabat Mater Dolorosa is één van de beroemdste uit de Middeleeuwen overgeleverde Latijnse gezangen. Het is oorspronkelijk een gedicht dat gaat over Maria die lijdt omdat haar zoon Jezus is gekruisigd.

  Meer informatie: www.denieuwepassie.nl
  Datum: Zondag 2 april, 14.00 uur
  Locatie: Bethelkerk Scheveningen, Jurriaan Kokstraat 175, Scheveningen
  Toegang: Gratis

  Terug naar de agenda