Bijzondere voorstelling: De Nieuwe Passie

  0
  215

  27/03/2022 om 13:00 - 17:00 uur

  Locatie
  Bethelkerk


  In de tijd voor Pasen is in de Scheveningse Bethelkerk een bijzondere voorstelling met expositie te vinden. Daarin worden tien poëtische teksten, tien schilderijen en tien muziekstukken bij elkaar gebracht. Schrijver Willem Jan Otten, kunstenaar Paul van Dongen en Ars Musica werken er aan mee.

  De voorstelling is opgebouwd naar aanleiding van het lijdensverhaal van Jezus Christus. Willem Jan Otten draagt steeds één van zijn teksten voor. Na het lezen van het gedicht of fragment krijgen de bezoekers een kunstwerk in handen van kunstenaar Paul van Dongen. Zo komt het verhaal bijzonder dichtbij. Ondertussen klinkt passiemuziek van Ars Musica en sopraan Margreet Rietveld onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.

  Tien teksten, tien kunstwerken en tien muziekstukken worden in ongeveer een uur tijd met elkaar verbonden. Samen vormen deze een omgang in het lijdensverhaal.
  De voorstelling is beperkt toegankelijk, voor drie groepen van 70 personen.

  Gekoppeld aan de uitvoering is er een expositie in de Bethelkerk waarin meer werk van Paul van Dongen te bezichtigen is. De bijbehorende gedichten en essay-fragmenten van Willem Jan Otten, voorgedragen voor de schrijver zelf, zijn dan te beluisteren via het scannen van een QR-code.

  Plaats: Bethelkerk, Jurriaan Kokstraat 175
  Informatie en kaarten: www.denieuwepassie.nl
  Voorstelling: Zondag 27 maart 13.00, 15.00 en 17.00 uur
  Openingstijden expositie: 2, 9, 15 en 16 april van 14.00 – 17.00 uur

  Terug naar de agenda