Eerste Haagse Orgelwandeltocht

  0
  274

  30/04/2022 om Hele dag uur


  Op zaterdag 30 april zal voor het eerst in de geschiedenis in Den Haag een orgelwandeltocht plaatsvinden. Tijdens korte concerten van een half uur zullen zes Haagse binnenstad orgels klinken. Tussen de concerten is er voldoende tijd om naar het volgende concert te lopen.

  De dag begint om 10.00 uur in de Lutherse kerk waar Sander van den Houten het beroemde Batz orgel zal bespelen. Vanaf 09.30 uur is de Lutherse kerk open en is er de mogelijkheid een kop koffie of thee te drinken. Om 11.00 uur zal de nieuwe organiste, Susanna Veerman, van de St. Jacobskerk aan de Parkstraat ‘haar’ Adama-orgel bespelen. Om 12.00 uur is de Kloosterkerk aan de beurt waar organist Geerten van de Wetering het Marcussen-orgel bespeelt.
  Na een lunchpauze bespeelt Bert den Hertog om 13.30 uur het Cavaillé-Coll-orgel in de Waalse kerk. De wandeling gaat vervolgens naar de Oud-Katholieke kerk aan de Juffrouw Idastraat waar Jos van der Kooij om 14.30 uur het Garrels-orgel bespeelt. Tot slot verzorgt Ben van Oosten om 15.30 uur het slotconcert op het Metzler-orgel in de Grote Kerk.
  Toegang is vrij, vrije gift is welkom.

  Organisatie : Stichting Haags Orgelcontact

  Terug naar de agenda