Expositie ‘Maria de Vrouw van mijn leven’

  0
  200

  02/11/2022 - 01/03/2023 om 10:00 - 12:00 uur

  Locatie
  OLV Hemelvaartkerk


  Een verzameling rozenkransen van een protestantse eigenares, die daar een goed doel mee wilde dienen, was de aanleiding voor deze semipermanente tentoonstelling over Maria. Er werd een belangrijke voorwaarde aan dit aanbod verbonden: dat de meest bijzondere exemplaren uit de collectie op een mooie manier aan belangstellenden van binnen en buiten de geloofsgemeenschap zouden worden gepresenteerd. Vrijwilligers hebben met veel creativiteit, enthousiasme en liefde in hun vrije uren vele maanden gewerkt aan een tentoonstelling met de titel ‘Maria, de vrouw van mijn leven’.
  De expositie bestaat uit drie onderdelen: Maria in de Bijbel, de Rozenkrans en Maria-devotie door de eeuwen heen. Bij alles is een beperkte beschrijving gevoegd. Deze gids geeft een wat uitvoeriger verklaring. Daarnaast is de tentoonstelling interactief: met uw smartphone kunt u QR-codes te scannen waarmee beeld- en geluidsfragmenten kunnen worden opgeroepen.
  De tentoonstelling is in de OLV. Hemelvaartkerk, Loosduinse Hoofdstraat 4, Den haag. Elke woensdagochtend te bezichtigen van 10.00 uur – 12.00 uur en op zondagen na de H. Mis die om 10.00 uur begint.

  Terug naar de agenda