expositie van neonobjecten in Galerie 44

  0
  136

  07/10/2022 - 09/11/2022 om 00:00 uur

  Locatie
  Galerie 44


  Tussen 7 oktober en 9 november vindt in G a l e r i e 4 4 onder de titel ‘Reflectie’ een expositie plaats van beeldend kunstenaar Jozef van der Horst.

  Zijn kleurrijke neonobjecten zijn grillig en gekruld van vorm of lijken zelfs als vloeistof over een tafel heen te druppelen, anderen hebben weer de vorm van boomtakken. Jozef beschrijft zijn 3D-neonsculpturen als ruimtelijke collages waarvan neon een onderdeel vormt.

  Jozef is een zeer veelzijdig kunstenaar. Hij werkt en werkte niet alleen met neon, maar ook met hout, formica, plexiglas, lood en bladgoud, roestvrij staal, zilver, keramiek en brons. De “neon”-boomtakken in zijn atelier combineert hij bijvoorbeeld met bronzen takken, echte takken van kronkelwilgen, waarvan hij de bastvezels heeft gepolijst , geschuurd , gelakt en in chroom van brons heeft uitgevoerd, zodat neontakken en bronzentakken een prachtig samenspel vormen.

  Sinds 1972 exposeert Jozef in tal van galerieën en musea in binnen- en buitenland, zoals ook in Milaan, Bremen, Italië en Turku in Finland. Zijn werk is opgenomen in de vaste collectie van ‘Centrum Kunstlicht in de Kunst’ in Eindhoven. In 2018 won hij de Jacob Hartogprijs.

  De titel ‘Reflectie’ is gebaseerd op één van de werken, waarbij een neonsculptuur is geplaatst een in dubbelwandige roestvrij stalen schaal, die het licht weerspiegelt: Reflectie van het licht, maar ook van de toeschouwer en de omgeving.

  Galerie 44, Molenstraat 44, 2513 BL Den Haag
  galerie44@hotmail.com
  woensdag, vrijdag en zaterdag: 13.30-17:00 uur

  Terug naar de agenda