Gesprek met Aaltje van Zweden over ‘Verwondering’

  0
  140

  01/09/2022 om 20:00 - 21:30 uur

  Locatie
  Lutherse kerk


  Waar verwonder je je over? Wat roept verbazing of respect bij je op? Hoe reageer je als er iets gebeurt wat je niet had voorzien? Het zijn stuk voor stuk vragen die gesteld worden aan Aaltje van Zweden. Op 1 september is zij te gast bij LUX.

  Aaltje is oprichtster van stichting Papageno. Deze stichting verleent steun aan gezinnen met kinderen met autisme. Haar betrokkenheid op kinderen met autisme komt voort uit haar persoonlijke situatie: samen met haar man, dirigent Jaap van Zweden, heeft ze vier kinderen, van wie de derde autisme heeft. Wat kan Aaltje tot verwondering brengen? Wanneer wordt zij verrast? In haar laatste boek, ‘waar ben je thuis?’, zegt ze dat mensen met een beperking vaak buiten de maatschappij worden geplaatst, terwijl ze ons veel te bieden hebben: ‘als je er maar voor openstaat’.
  De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door harpist Michelle Verheggen.

  Over ‘zeven wegen naar compassie’
  Deze avond maakt deel uit van de serie ‘zeven wegen naar compassie’. Lange tijd golden de zeven werken van barmhartigheid als richtingwijzers voor een goed en betekenisvol leven. In zeven wegen naar compassie zoekt LUX naar een eigentijdse hertaling van deze oude richtingwijzers. Wat doet eenzaamheid met je? Wat betekent het om een ander te dienen? En wat gebeurt er met je als je vervreemding ervaart? En waar ben je dankbaar voor?

  Hoe, wat & waar?
  1 september, 20.00-21.30
  Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9, Den Haag
  Alle info en tickets (early bird tickets t/m 15 augustus € 7,50, daarna € 8,50 of € 10,-) via luxdenhaag.nl/events

  Terug naar de agenda