Jubileumconcert Lutherse kerk

  0
  189

  16/10/2022 om 15:00 uur

  Locatie
  Lutherse kerk


  Op zondagmiddag 16 oktober a.s. viert Hans Jansen zijn 50-jarig jubileum als kerkmusicus in de Lutherse Kerk in Den Haag. Het wordt een feestelijk concert waaraan alle onder zijn leiding staande koren zullen meewerken.

  Als componist schrijft Hans Jansen vooral liturgische werken voor koor. Daarnaast componeert hij grotere werken voor soli, koor en orkest.

  In het kader van zijn 40-jarig jubileum als kerkmusicus in 2012 verscheen zijn boek ‘De kerkmuziek in Duitsland in het begin van de 20ste eeuw. Dit najaar verschijnt als het vervolg op dit boek ‘De protestantse kerkmuziek in Duitsland vanaf 1945’.

  Ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum verschijnt een cd met eigen werken, waaronder gedeeltes uit zijn grotere werken voor koor en orkest, liedboekzettingen, evangeliemotetten, stukken voor orgel en een aantal antifonen bij de introïtuspsalmen. De Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek brengt tegelijkertijd een bundeling uit van deze antifonen.

  Voor meer informatie over Hans Jansen: www.hans-jansen.com

  Tijdens het jubileumconcert wordt o.a. muziek uitgevoerd van Heinrich Schütz (Magnificat – SWV 494 en Jauchzet dem Herren – SWV 36), Johann Sebastian Bach (Der Geist hilft unser Schwachheit auf – BWV 226), Hans Jansen (o.a. ‘Confitebor tibi Domine’) en enkele orgelwerken van de jubilaris. Meegewerkt wordt door het Haags Kleinkoor, Luthers Projectkoor, Projectkoor Musica Sacra, Schola Cantorum Gregoriana, een instrumentaal ensemble en organist Arjen Leistra. Aanvang van het concert is 15.00 uur.

  Jubileumconcert: Zondag 16 oktober 2022, aanvang: 15.00 uur.
  Entree: € 17,50, voorverkoop: € 15,00.
  Lutherse Kerk Den Haag, Lutherse Burgwal 9.
  Voor uitvoerige informatie en kaartverkoop: www.shke.nl

  Terug naar de agenda