Lezing Josée Claasen: lezing met muziek over het leven en werk van Marc Chagall

  0
  161

  07/11/2022 om 20:00 - 22:00 uur

  Locatie
  Kerkgebouw De Toevlucht


  Josée Claassen is gespecialiseerd in het geven van lezingen over beeldende kunst in combinatie met muziek. De lezing zal dan ook gepaard gaan met prachtige, bijpassende muziek. Marc Chagall werd eind negentiende eeuw geboren in een joods, chassidisch milieu in Wit-Rusland. Dat zie je direct in zijn werk. De chassidim drukten hun religieuze gevoelens uit in wonderlijke, bijzondere verhalen en in meeslepende zang en dans. Met het grootste gemak zweven in de verhalen van dat geloof de rabbijnen over de daken van de sjtetl, de joodse nederzettingen. Precies dat soort fantasie zien we in het werk van de Marc Chagall. Hij was een grootmeester in het kleurgebruik.
  Hij was jiddisch in hart en nieren, maar om die reden ook op de vlucht voor de onuitsprekelijke gruwelijkheden die de joden aangedaan werden in de 20ste eeuw. Ook daarvan getuigt zijn kunst. Hij hield van het leven. Dat spat van veel van zijn doeken af. Kortom, zijn leven en werk zijn zo boeiend dat er een lezing met veel mooie afbeeldingen en fantastische muziek van gemaakt kon worden.

  Aanvang: 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur (koffie/thee). Na afloop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten. Graag een vrijwillige bijdrage in de onkosten.
  Adres De Toevlucht: Laan van Hoornwijck 140, tramlijn 15 halte Plesmanlaan.
  Zie ook: www.kerkopypenburg.nl

  Terug naar de agenda