Lezing Paul van Geest: Wat is wijsheid?

  0
  197

  14/02/2022 om 20:00 - 22:00 uur

  Locatie
  Kerkgebouw De Toevlucht


  Enige gedachten over de natuur, de economie en de zin van het leven na de coronacrisis.

  In de zomer van 2020 verscheen dit boekje van de hand van Carlos de Bourbon de Parme, Sylvester Eijffinger en Paul van Geest.

  Wat is wijsheid in de coronacrisis? In dit boekje zien de drie auteurs de huidige crisis als een kans. Om in de wereldwijde sociale en economische verbanden ruimte te maken voor de deugden van barmhartigheid en gerechtigheid. Om te ervaren dat alle levende wezens met elkaar dezelfde wereld bewonen en om onze verhouding tot de natuur en alle levende wezens in een heel ander licht te zien. Om vanuit onze angst voor het onbekende en vanuit het besef van onze kwetsbaarheid en sterfelijkheid te groeien in gemeenschapszin en verbondenheid, in overgave, barmhartigheid en liefde.
  Z.K.H. Prins Carlos J. B. de Bourbon de Parme, MA, is directeur van Compazz, een onafhankelijke stichting met als doel het versnellen van circulaire economie, duurzame innovatie en transitie.
  Prof. dr. Sylvester Eijffinger is emeritus-hoogleraar Financiële Economie aan Tilburg University en gasthoogleraar aan Economics Department van Harvard University.
  Prof. dr. Paul van Geest is hoogleraar Kerkgeschiedenis en Geschiedenis van de Theologie aan Tilburg University, hoogleraar Economie en Theologisch Denken aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bijzonder gasthoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven.

  Na de inleiding van Paul van Geest is er gelegenheid voor reactie en gesprek.

  Kerkgebouw De Toevlucht, Laan van Hoornwijck 140, Ypenburg
  Tijd: 20.00-22.00 uur, vanaf 19.30 uur binnenkomst met koffie/thee.
  Na afloop graag een vrijwillige bijdrage in de onkosten.
  Zie ook: www.kerkopypenburg.nl

  Terug naar de agenda