Monteverdi Kamerkoor Utrecht – Love and Poetry

  0
  33

  30/09/2023 om 15:30 - 16:45 uur

  Locatie
  Abdijkerk


  Monteverdi Kamerkoor Utrecht bezingt ‘Love and Poetry’.
  Onder de inspirerende leiding van gastdirigent en topzanger Kees Jan de Koning (Nederlands Kamerkoor) zingt het Monteverdi Kamerkoor Utrecht oude én nieuwe muziek op teksten van Shakespeare en het Hooglied.

  Repertoire
  Het repertoire bestaat afwisselend uit oude en hedendaagse muziek. De muziek is gebaseerd op teksten van Shakespeare en het bijbelboek Hooglied, op muziek gezet door componisten als Palestrina, Bouzignac, Tavener en Vaughan Williams.

  Gastdirigent
  Tijdens een periode waarin werd toegewerkt naar een nieuwe dirigent als opvolger van dirigent Wouter Verhage, bood Kees Jan de Koning aan om een project met het MKU te gaan doen. Kees Jan geniet als zanger internationale bekendheid in meerdere ensembles. Verder is hij ruim 30 jaar vaste zanger bij het Nederlands Kamerkoor. Het afgelopen jaar heeft het MKU diverse workshops gehad onder leiding van diverse beroepszangers van het Nederlands Kamerkoor. Met Kees Jan is gericht verder gewerkt aan het verstevigen van koorklank en interpretatie.

  Verteller
  Ruth Fraser, Shakespeare-kenner bij uitstek, zal de luisteraar in een aantal intermezzo’s als ‘wandelaar’ meenemen langs de teksten van de muziek. Ruth komt uit Engeland en studeerde Historical Performance of Voice aan Trinity Laban in Londen en Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, voordat ze in 2015 werkzaam werd als coördinator bij de afdeling Zang.

  Ander geluid
  Met dit thema hopen wij een ander geluid te laten horen tegenover de onverschilligheid en verharding in de maatschappij die de schoonheid van liefde en poëzie trachten te overschreeuwen. Na dit project zal onze nieuwe vaste dirigent Elske te Lindert het stokje van Kees Jan de Koning overnemen.
  Toegangsprijs ‘Love and Poetry’: €17,50

  Reserveren: via https://monteverdikamerkoor.nl/project/love-and-poetry/

  Terug naar de agenda