Musicians without Borders

  0
  74

  11/04/2023 om 19:30 uur

  Locatie
  Doopsgezinde kerk


  Ghirass Cultural Center is een bijzondere plek in Bethlehem. Een stad waar Palestijnse kinderen in moeilijke omstandigheden leven. Geweld ligt daar altijd op de loer en dat levert angst en stress.
  Maar in Ghirass Cultural Center heeft Musicians Without Borders een project. Fabienne van Eck wijdt er haar krachten aan met hart en ziel. Aan de politieke situatie kan zij weinig veranderen. Maar met haar talent kan zij er wel iets tegenover stellen: muziek, de universele taal van harmonie en verbinding. Het geeft de kinderen veerkracht. Fabienne dirigeert het orkest, ze leidt het programma en ze geeft muzieklessen. Alle kinderen zingen mee in het koor. En het gaat daarbij om meer dan muziek alleen. Sociaal-emotionele doelen als samenwerken, luisteren, elkaar helpen, verantwoordelijkheid nemen.

  In april is Fabienne van Eck een week in ons land. Op dinsdag 11 april komt zij in de Doopsgezinde Kerk, Paleisstraat 8 Den Haag vertellen over haar werk. En zij brengt, begeleid door haar vader op de piano enkele muziekstukken voor cello ten gehore. De avond begint om 19.30 uur. Na afloop is iedereen welkom om bij een drankje na te praten.

  Terug naar de agenda