Oekraïense predikant spreekt in Den Haag

  0
  166

  17/07/2022 om 11:15 - 12:45 uur

  Locatie
  Gemeente van Christus


  De jonge predikant Oleksander (Sasha) Nikolaienko spreekt op zondag 17 juli a.s. in de Gemeente van Christus aan De Gaarde 61 in Den Haag. De uit Marieopol afkomstige Sasha is vanwege de Russische inval in maart met zijn gezin naar Den Haag verhuisd. Sasha is een kerk- en jongerenwerker en is nu onder andere actief in de Oekraïne-opvang in het voormalig conservatorium in de hofstad.

  Met andere Oekraïense christelijke vluchtelingen hebben Sasha en zijn gezin in 2022 intrek genomen in het kerkgebouw van de gemeente van Christus in Den Haag. Sasha werkte in Oekraïne als predikant en jongerenwerker in Marieopol, Kharkiv en Kiev. Vanwege de medische situatie van hun dochtertje van 6 konden Sasha en zijn vrouw Nastya uiteindelijk de grens oversteken naar het Westen. De 30-jarige predikant zegt over het telkens moeten verhuizen: “God reminds us again that this place is not ours”.

  De Gemeente van Christus is sinds de zestiger jaren gevestigd aan De Gaarde 61 in Den Haag Zuid-West. De kerkgemeenschap functioneert zelfstandig (is geen onderdeel van een kerkorganisatie) en vanwege de internationale samenstelling van de leden zijn de voertalen Engels en Nederlands. De samenkomst begint zondag om 11:15 uur en duurt tot ongeveer 12:45 uur. Er is gratis parkeergelegenheid, voor openbaar vervoer: neem tram 9 richting Vrederust – halte Revalidatiecentrum.

  Sasha Nikolaienko spreekt in het Engels en er zal vertaling in het Oekraïens en Nederlands zijn.

  Terug naar de agenda