Online: podcasts Kloosterkerk ‘Van Pasen tot Pinksteren’

18/04/2020 om Hele dag uur


Rienk Lanooy, predikant van de Kloosterkerk en Geerten van de Wetering, organist van de Kloosterkerk starten op zaterdag 18 april met een serie van zeven podcasts. De titel: ‘Van Pasen tot Pinksteren’. De serie bestaat uit handzame ‘mini-preken’ van een paar minuten met improvisaties op het orgel van de Kloosterkerk van Geerten van Wetering.

Rienk Lanooy licht de eerste podcast van de serie toe: ‘Een Britse supermarkt ging er, een aantal jaren geleden alweer, nogal opzichtig mee in de fout toen het Pasen als feest van de geboorte van Christus aankondigde. Maar achter deze uitglijder school, weliswaar onbedoeld, een diepe waarheid. Daarover gaat de eerste podcast in een reeks van zeven onderweg van Pasen naar Pinksteren.’

De podcasts zijn te beluisteren op ieder moment van de dag. Als (zon)dagopening, als inspirerende doch ongevaarlijke ‘nachtzoen’ of als tussendoortje, thuis, op het balkon of – als het toch moet – onderweg. Vanaf komende zaterdag 18 april is de podcast wekelijks te vinden op de website van de Kloosterkerk onder ‘Nieuws’.
Voor deelname, klik hier.

Terug naar de agenda