Ontmoeting met Bruno van den Elshout

  0
  188

  20/04/2022 om 14:30 - 16:30 uur

  Locatie
  Maranarthakerk


  Kunstenaar Bruno van den Elshout (Den Haag, 1979) was al eens eerder bij ons te gast. Toen om te vertellen over zijn project NEW HORIZONS, waarvoor hij een jaar lang ieder uur de Haagse Noordzeehorizon fotografeerde.

  Vanuit de rust en ruimte die hij aan de horizon zocht en vond, reisde hij verder met het thema ‘Ontmoeting’. In 2018 nodigde hij 144 mensen uit om ieder een dag lang met hem op het Zuiderstrand door te brengen met de vraag wat er nodig is om wezenlijk tot ontmoeting te komen en wat er te beleven is wanneer dat gebeurt. Elke dag eindigde met een zelfportret, gemaakt door degene die Bruno ontmoette. Een foto zonder uiterlijke versieringen en kleding, op ooghoogte met telkens de horizon als achtergrond.

  Het kunstwerk-in-boekvorm waar Bruno aan werkt, bundelt alle zelfportretten uit het project op ware grootte. Dankzij de bijzondere vormgeving lijkt het alsof je bij ieder portret zelf tegenover degene staat die is afgebeeld. En dat is ook de bedoeling van het boek: om de uitnodiging tot wezenlijke ontmoeting waarmee het project begon, door te geven aan wie dat wil.

  Woensdag 20 april van 14:30 – 16:30 uur in de Maranathakerk.

  Over zijn werk lees je meer op:
  www.whatevertheweather.nl
  www.photologix.nl

  Terug naar de agenda