Orgelconcert bij kaarslicht

  0
  22

  04/11/2023 om 15:30 - 16:30 uur

  Locatie
  Abdijkerk


  ORGELCONCERT BIJ KAARSLICHT IN DE ABDIJKERK DOOR ERIC LEBRUN (PARIJS)

  Op zaterdag 4 november 2023 om 15.30 start de najaar serie ‘Orgelconcerten bij kaarslicht’ in de Abdijkerk aan de Willem III straat. Dit jaar zijn drie toporganisten uit Parijs bereid gevonden het fraaie Reichner-Bätz-Steendam orgel te bespelen.
  Het eerste concert wordt gegeven door de organist-componist Eric Lebrun. Hij is een autoriteit in Frankrijk op het gebied van orgelspel en orgelbouw en is organist op het beroemde Cavaillé-Coll orgel van de Parijse kerk Saint-Antoine-des-Quinze-vingts. Hij speelt een zeer gevarieerd programma met o.a. het bekende Carillon de Westminster van Vierne en Litanies van Alain. Ook zal hij improviseren.
  Zijn spel is op een tv-scherm van dichtbij te volgen. Na afloop kunt u onder het genot van een gratis drankje met de concertgever kennis maken.
  De toegangsprijs is € 10,– inclusief het fraaie programmaboekje en een drankje na afloop. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk of online op www.abdijkerk.info. Er is een passe-partout verkrijgbaar voor alle drie concerten (op 4-11-18 november) voor € 20,–.
  Info: www.abdijkerk.info

  Terug naar de agenda