Orgelconcert Gerard Legierse

  0
  60

  25/06/2023 om 15:00 - 17:00 uur


  Op zondagmiddag 25 juni om 15.00 uur bespeelt Gerard Legierse het majestueuze hoofdorgel van de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 67 in Rijswijk.

  Op het hoofdorgel voert Gerard Legierse werken uit van J.S. Bach, F. Mendelssohn Bartholdy, M. Reger, C.A. Franck. Het orgelconcert wordt afgesloten met Lamentation van A. Guilmont; de mars gebaseerd op Händels ‘lift up your heads’ leidt naar het magistrale slot van dit concert.

  Gerard Legierse (1951) is sinds 2004 als vaste organist en dirigent verbonden aan de H. Bonifatiuskerk in Rijswijk. Hij is ook dirigent van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool van deze kerk.

  Het programma geeft een inkijk in de verschillende manieren het instrument te bespelen. Van verschillende composities en componisten biedt het een scala aan klankkleur, variaties en emoties.

  Het orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

  Foto van Gerard Legierse door Keimpe Dijkstra

  Terug naar de agenda