Orgelconcert in de Lutherse Kerk

  0
  12

  24/06/2023 om 21:00 uur

  Locatie
  Lutherse kerk


  Het Bätz-orgel uit 1762 van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag is volgens kenners één van de mooiste orgels in Nederland. En dat brengen we graag onder de aandacht met een feestelijk Orgelfestival. Alle zaterdagen in de maand juni en de eerste zaterdag van juli kunt u in deze kerk terecht om te genieten van de prachtige klanken van de ‘koning der muziekinstrumenten’ aldus Wolfgang Amadeus Mozart. Verschillende bekende organisten brengen een gevarieerd muzikaal programma ten gehore.

  10 juni | 15:30 | Aarnoud de Groen
  Op deze zaterdag viert de Haagse organist Aarnoud de Groen met een concert zijn 40-jarig jubileum als organist. Op 12-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste aanstelling als kerkorganist en tegenwoordig is hij de organist van de Bethlehemkerk aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. De Groen laat in een afwisselend programma horen welke muziek hem in de afgelopen 40 jaar heeft gefascineerd.

  24 juni | 21:00 | Toon Hagen – Minimal Music
  Op deze zaterdag een speciaal avondconcert. In een sfeervol verlichte kerkzaal zal de Zwolse organist Toon Hagen een concert geven met daarin onder andere een korte versie van de beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Hagen speelt ook andere werken die zijn gecomponeerd in de zogenaamde Minimal Music-stijl, waarmee hij de luisteraar meevoert in een ontspannen en mystieke sfeer.
  Toon Hagen is als cantor-organist verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle en daarnaast is hij organist in de Grote Kerk in Apeldoorn.

  1 juli | 15:30 | Ben van Oosten
  Op deze zaterdagmiddag neemt de wereldberoemde Haagse organist Ben van Oosten plaats aan de klavieren voor het slotconcert van het Orgelfestival. Van Oosten is vaak in het buitenland en slechts incidenteel in Den Haag te beluisteren, een buitenkans dus om een concert van hem mee te maken! Bij zijn 40-jarig jubileum als internationaal concertorganist in 2010 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ben van Oosten heeft voor deze middag een programma samengesteld dat reikt van de vroege Duitse barok tot en met de Franse romantiek en dat zal optimaal klinken in de fraaie akoestiek van de oude en sfeervolle Lutherse kerk.

  Zaterdag 24 juni om 21:00 uur
  Zaterdag 1 juli om 15:30 uur

  Lutherse Kerk
  Lutherse Burgwal 7-9, Den Haag

  Entree € 10,- | kinderen t/m 15 jaar gratis
  Kaartverkoop aan de deur voor aanvang van het concert

  Terug naar de agenda