Oude nieuwe liefde door Byung-Chul Han

  0
  147

  02/04/2022 om 10:30 - 12:30 uur

  Locatie
  Christus Triumfatorkerk, de Zinnen


  Byung-Chul Han (1959) is een spraakmakende Duits-Koreaanse filosoof. De Spaanse krant El Pais noemde hem ‘De nieuwe ster van de Duitse filosofie. Dat is niet gek, want Han weet op originele wijze de negatieve kanten van huidige samenleving bloot te leggen en te bekritiseren. Hierbij benadrukt hij vooral dat de toegenomen druk om te presteren wezenlijke zaken als zingeving, inzicht en ontspanning op het spel zet.
  Bij zijn zoektocht naar alternatieven grijpt Han onder andere terug op gedachten over liefde (Eros) uit de klassieke filosofie. Tijdens deze lezing wordt ingegaan op enkele hoofdgedachten van deze intrigerende denker, waarbij de nadruk met name zal liggen op Han’s pleidooi voor een nieuwe (of toch juist oude?) vorm van liefde. Na de lezing gaan we met elkaar het gesprek aan over de filosofie van Han.
  Floris Schleicher is filosoof en docent. Hij schreef onder meer mee aan het boek Filosoferen over God (2016) en publiceert op joop.nl. Onlangs werd hij door NRC geïnterviewd over Byung-Chul Han.

  Zaterdag 2 april 10.30 – 12.30 uur in de Christus Triumfatorkerk. Inschrijven t/m 30 maart Toegang: € 7,-. Info: dezinnen.nl.

  Check tevoren de website om te controleren of de activiteit doorgaat i.v.m. eventuele coronamaatregelen.

  Terug naar de agenda