Zomerontmoeting over ‘Wanderlust’

  0
  171

  05/07/2022 om 19:30 uur

  Locatie
  Doopsgezinde kerk


  We hebben het woord ‘Wanderlust’ uit het Duits geleend en het staat voor een innerlijke drang om de wereld, de natuur in te trekken, liefst te voet. Door een herfstbos wandelen, de top van een berg bereiken, uitrusten aan de oever van een kabbelend beekje: het zijn activiteiten die een gevoel in ons wakker maken. Gevoelens van verwondering, huivering, voldaanheid kunnen zich van een mens meester maken die zich openstelt voor het onbekende, een andere wereld dan die van thuis. Maar ‘Wanderlust’ staat ook voor wat zulke nieuwe ervaringen in de loop van de jaren met je doen.

  Met name tijdens de romantiek in de 19de eeuw brengen kunstwerken – beeldende kunst, muziek, poëzie – deze gevoelens tot uitdrukking. Het Dordrechts Museum besteedt deze zomer en najaar aandacht aan reislustige Nederlandse schilders in de 19de eeuw.

  Op de vrijzinnige zomerontmoeting op 5 juli belicht Nelleke Kan een aantal schilderijen uit binnen- en buitenland en brengen bariton Paul van der Maesen en Roel van der Wal op de piano bijpassende liederen ten gehore. Een avond die onze eigen ‘Wanderlust’ weer eens wakker maakt?
  Datum en tijd: dinsdag 5 juli om 19.30 uur, drankje na afloop.
  Locatie: Doopsgezinde Kerk, Paleisstraat 8 Den Haag.

  Terug naar de agenda