‘Zoo ik iets ben…’ Tentoonstelling Couperus

  0
  82

  29/08/2023 om 12:00 - 16:00 uur

  Locatie
  Kloosterkerk


  Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Couperus overleed en zijn beeld staat nog altijd rustig aan het Lange Voorhout. ‘Zoo ik ièts ben… ben ik een Hagenaar’. Het is een bekend citaat van Louis Couperus (1863-1923) uit een artikel getiteld Haagsche jeugd. ‘Zoo ik iets ben’….is ook het thema van de komende zomertentoonstelling, waar het Lange Voorhout en de Kloosterkerk een metamorfose zullen ondergaan.
  Het wordt een tentoonstelling met heel divers werk van o.a. Guido Geelen, Maria Roosen, Theo Jansen en Sarah Reinbold. Het geëxposeerde werk Tränenflut dat Sarah Reinbold in de Kloosterkerk exposeert is gemaakt van keramiek, bedekt met parelmoerlak. Daarin komt veel emotie terug van haar verleden, maar er zit ook een vorm van schoonheid in en daarom kunnen er zowel positieve als negatieve emoties aan gekoppeld worden. Juist omdat het heel licht en glanzend is, lijkt het niet op een verdrietige uitbarsting maar kan het ook geïnterpreteerd worden als een nieuw begin. Er stromen tranen omdat er eindelijk rust en ruimte komt voor nieuwe dingen doordat oude emoties los gelaten kunnen worden.
  Op de vraag hoe Sarah het vindt dat haar werk opnieuw in een kerk tentoongesteld wordt is haar antwoord dat dit zo bijzonder is omdat het haast lijkt alsof ze dit kunstwerk speciaal voor een kerkinterieur gemaakt heeft.
  ‘Zoo ik iets ben’, een tentoonstelling waarbij hopelijk veel mensen een stukje van zichzelf kunnen herkennen. Op 3 juni wordt de expositie geopend door prinses Beatrix.
  Data: 6 juni t/m 17 september-dinsdag t/m vrijdag van 12.00-16.00 uur
  www.kloosterkerk.nl

  Terug naar de agenda