zondag 27 januari 2019 - 00:00 uur

Marieke Stoel 40 jaar cantor-organist Houtrustkerk

Feest bij jubileum organist-dirigent van de Houtrustkerk! In de dienst, aanvang 10.30 uur, werken koor en cantorij van de Houtrustkerk mee. Na een koffiepauze volgt uiterlijk 12 uur een kort officieel gedeelte, Hierna zal Marieke Stoel enkele orgelwerken spelen in afwisseling met het koor en de cantorij die ieder een compositie van haar hand zullen laten horen. Einde 12.30. Marieke Stoel componeerde gedurende haar loopbaan meer dan driehonderd liedbewerkingen, volledige composities en melodieën voor de Houtrustkerk. Zij gaf tegen de honderd concerten in deze kerk en organiseerde een veelvoud daarvan voor andere musici.

Marieke Stoel is sinds 1979 cantor-organist van de Houtrustkerk in Den Haag en maakt sinds 2014 deel uit van de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Zij behaalde het B diploma Orgel en het diploma Protestantse Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium en het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Sweelinck Conservatorium. Zij maakte deel uit van de werkgroep Nieuwe Liederen voor ‘Zingen en Bidden’, het meest recente liedboek van de PKN. Zij was adviseur bij de totstandkoming van het oecumenische Liedboek ‘Zangen van Zoeken en Zien’, dat in 2015 uitkwam. In deze bundel zijn ook enkele van haar melodieën en zettingen opgenomen. In 2016 componeerde zij een koorwerk in opdracht van het Nieuw LiedFonds te Amsterdam.
De landelijke vakbladen De Orgelvriend en Muziek & Liturgie (van oktober 2017) en het ’Haags Orgel Kontakt’ publiceerden enkele van haar orgelcomposities die bedoeld zijn voor onderwijsdoeleinden. Zie voor enkele van haar composities: www.mariekestoel.nl en www.nieuwliedboek.info
Zij wordt regelmatig uitgenodigd om orgelsolorecitals te geven.

Locatie: Houtrustkerk

Kaart wordt geladen...
Terug naar de volledige agenda