donderdag 14 februari 2019 - 14:30 - 16:30 uur

Meditatief bloemschikken rond Valentijnsdag

Valentijnsdag is genoemd naar de heilige Valentinus, die op 14 februari 269 in Rome de marteldood stierf vanwege zijn geloof in Christus. Om zijn vriendelijkheid te gedenken ontstond na enige tijd de gewoonte om op die dag je waardering te tonen voor een vriendelijk mens in je omgeving, iemand waarop je altijd kunt vertrouwen en die jou steunt als het nodig is. Je verrast hem of haar met een cadeautje of bloemen.
Bloemen zeggen soms meer dan duizend woorden. Daarom is het schikken van bloemen een uitstekend middel om je gevoelens uit te drukken rond het thema van Valentijnsdag: vriendschap. Ervaring is niet nodig. Voor bloemen en materiaal wordt gezorgd.
We beginnen met het lezen van enkele gedichten en bijbelteksten. Daarna proberen we met bloemen iets van een van de teksten (die je zelf kiest) uit te beelden. We doen dit in stilte met meditatieve muziek op de achtergrond. Aan het eind volgt een korte bespreking van de gemaakte creaties.
Let op! Deelnemers wordt verzocht zelf een scherp mes en platte schaal met opstaande rand mee te nemen, waarin de schikking gemaakt kan worden. Kosten: € 8,50 (Voor bloemen, materiaal en koffie/thee. )Aanmelding verplicht bij het secretariaat van de Antonius Abt. Tel. 354 17 42, antoniusabt@rkdenhaag.nl.

Locatie: Pastorie van de Antonius Abt kerk

Kaart niet beschikbaar
Terug naar de volledige agenda