woensdag 19 september 2018 - 18:00 - 21:00 uur

Tegenlicht belicht, vanavond: ‘Koorddansen in Koeweit’

Het VPRO-programma Tegenlicht heeft een goede antenne voor de toekomst. Telkens werpen de makers licht op nieuwe maatschappelijke vraagstukken en verschijnselen. We bekijken en bespreken een aflevering na een eenvoudige maaltijd.Vanavond gaat het over de aflevering ‘Koorddansen in Koeweit’.
Koeweit lijkt goed op weg. Het is de enige Arabische Golfstaat met een parlement, een grondwet en een visie op een toekomst zonder olie. Maar dat blijkt een façade. Veel jongeren kampen door de vanzelfsprekende welvaart met een gevoel van doelloosheid, wat een voedingsbodem kan zijn voor radicalisering. De Koeweitse feministe Fareah al Saqqaf richtte een organisatie op die jongeren losweekt uit hun welvaartsbubbel en in contact brengt met de werkelijkheid. Een fascinerende aflevering van Tegenlicht die werkt als een spiegel voor de problemen in onze eigen samenleving, maar ook een uniek inkijkje biedt in een totaal andere cultuur waar alles anders gaat.
Kosten: € 7,00 voor maaltijd en vertoning. Aanmelden: via e-mail: houtrustkerk@gmail.com. Informatie: ds. Karl van Klaveren, tel. 06-11 04 19 92.

Locatie: Houtrustkerk

Kaart wordt geladen...
Terug naar de volledige agenda