‘Jodenmoord voor pubers verklaard’

Een leraar van het islamitische Avicenna College in Rotterdam komt woensdag 27 maart in Den Haag over zijn ‘succesformule’ vertellen: hoe kun je pubers iets bijbrengen over ‘gevoelige’ onderwerpen, zoals de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog?

De leraar is Stefan Kras. Hij is landelijk expert op dit gebied. Hij geeft les aan het Avicenna College. Deze school heeft in onderwijskringen een uitstekende naam. Ze is niet te vergelijken met het – eveneens islamitische – Cornelius Haga College in Amsterdam, dat onlangs in opspraak is gekomen. Tussen beide scholen bestaan ook geen banden.
Stefan Kras komt in de Maranathakerk over zijn rijke en hoopgevende ervaringen in Rotterdam vertellen. Er zijn goede methoden ontwikkeld om ‘lastige’ pubers de essentialia van de Tweede Wereldoorlog bij te brengen, inclusief de verschrikkingen van Auschwitz. Aansluitend aan zijn voordracht is er een gesprek met het publiek.
In het verleden zijn er incidenten geweest rond herdenkingen op 4 mei, de dag waarop de doden uit de Tweede Wereldoorlog herdacht worden. Jongeren vernielden demonstratief bloemen of voetbalden na de plechtigheid met kransen.

De avond in de Maranathakerk (2e Sweelinckstraat 156) begint om 20:00 uur. De toegang is € 5.

Deel dit artikel