Kerstnachtviering Grote Kerk: ‘Doe elkaar goed, geen kwaad’

Wat kan Kerst ons bieden, behalve mooie kerstcadeaus? ‘Het goede leven’, zegt predikant Jacob Korf, die met collega Christiaan Donner en koordirigent Eric Kruit aan het programma werkt voor de kerstnachtviering in de Grote Kerk.

Korf: ‘Een op de vijf jongeren denkt weleens aan zelfmoord. Veel 20-30’ers raken verstikt door hun enorme prestatiedrang en faalangst. We willen alsmaar beter en intelligenter worden, excelleren. Dan voelen we ons veel waard. In die zin verschillen we weinig van Adam, die zich in het scheppingsverhaal blindstaart op die ene onbereikbare boom. Aan een leven in het paradijs had hij niet genoeg, maar de vrucht van die boom maakte hem niet beter of gelukkiger.
In het kerstverhaal schept God het toonbeeld van wijsheid en goedheid in een statusloos kind. Het is belangrijk om te beseffen dat onze eigenwaarde niet afhangt van status, maar van medemenselijkheid. Doe elkaar goed, geen kwaad.’
Tijdens de viering komen jongeren zelf aan het woord en geeft moeder Maria een boodschap.
Jezus’ geboortefeest wordt verder gevierd met dans, zang, piano, orgel, viool, trompet, klarinet. Organisatie: Christiaan Donner en Jacob Korf (predikanten), Eric Kuit (muziek).

Maandag 24 december, 22-23:00 u. Kerk open om 21 u. Samenzang om 21:30 u. Glühwein en chocomelk na afloop.

Deel dit artikel