Kroonbede en Prinsjesdagviering 2018

Aan de vooravond van het nieuwe parlementaire jaar wordt een christelijke en daarna een kleurrijke levensbeschouwelijke bijeenkomst gehouden.

Op dinsdag 11 september, een week voor Prinsjesdag, vindt de Kroonbede plaats: een christelijke gebedsbijeenkomst georganiseerd door de landelijke Evangelische Alliantie en enkele Haagse kerken. De bede, met als thema ‘Bidden voor het Koninkrijk’, begint om 20 uur in de Lutherse kerk. Hoofdspreker is Maarten Groen, voorganger bij de Christelijk Gereformeerde Kerk.
Direct na de Troonrede van 18 september gaat een gebedsmarathon van start. Tussen 13:30-17:30, 19:30-23:30 en 9:30-13:30 uur, kunnen geïnteresseerden bidden voor het nieuwe parlementaire jaar in het ‘Justice House of Prayer’ (Korte Vleerstraat 230).

Prinsjesdagviering
Op dinsdag 18 september wordt in de Grote Kerk de Prinsjesdagviering gehouden. Vertegenwoordigers van religies en levensbeschouwingen komen samen om het nieuwe parlementaire jaar spiritueel in te luiden. De bijeenkomst is publiek toegankelijk. Traditiegetrouw zijn veel kabinetsleden, Kamerleden en andere politici daarbij aanwezig. Het thema is ‘Eén mensenfamilie?!’ en slaat op de opvatting dat mensen zich, vanuit hun verschillende levensbeschouwelijke tradities, met elkaar kunnen verbinden. Het hoofdreferaat is dit jaar van imam Yassin Abouyaala. De Prinsjesdagviering is tussen 10:30-11:15 uur.

Deel dit artikel