Mystiek uit alle tradities in Den Haag en Utrecht (23/3)

Wie van mystiek uit alle windstreken houdt, kan voor gevarieerde activiteiten terecht bij de ‘Dutch Foundation for Mysticism’. Deze maand houdt de stichting een landelijk symposium in Utrecht.

De stichting is opgericht door Carine Philipse. Zij was vijfendertig jaar ziekenhuispredikant. In 2003 overkwam haar ‘een grote mystieke doorbraakervaring’. Over die ervaring en het daaropvolgende proces schreef ze in 2013 Jij zingt in mij Jouw naam, mystiek dagboek.
De stichting stelt de vraag centraal wat de waarde van mystieke tradities kan zijn voor mens en maatschappij. Die vraag komt aan de orde met uiteenlopende activiteiten in en buiten Den Haag. In Den Haag houdt de stichting bijvoorbeeld ontmoetingen rondom mystieke teksten, dromen en meditaties.
In maart wordt in Utrecht een symposium gehouden over ‘mystiek en maatschappij’, met presentaties, workshops en een informatiemarkt. Er is aandacht voor mystieke tradities wereldwijd.

Zaterdag 23 maart, 10:30-17 uur. Jacobikerk, Utrecht. Programma, kosten, info andere activiteiten: dutchfoundationformysticism.nl.

Deel dit artikel