Vredesweek: wandelen en feesten met de hele wereld

Stilstaan bij (on)vrede, verdriet en geluk doen kerken het hele jaar door. Met rituelen, hulp, feestdagen en initiatieven zoals die van de Vredesweek.

Hieronder drie uitblinkers.

Apostolisch Genootschap

Het Apostolisch Genootschap ontvangt gastsprekers die hun visie op vrede delen: burgemeester Pauline Krikke, PAX-medewerker Mathieu Hermans, UNICEF-medewerkers Jan Marijnissen en Astrid de Ruiter. Namens het Haags Vredesinitiatief vertelt Willem Furnée over mooie gebeurtenissen sinds de oprichting van de ‘Orde van het Theelepeltje’. De voordrachten worden afgewisseld met muziek van koren en solisten. Ook zijn er informatiekraampjes. Vrijdag 21 september, 19:30-22 uur.

Walk of Hope
De Vredesweek begint met een wandeling, ‘Walk of Hope’, geleid door de Indiase spiritueel leraar Mumtaz Ali, ook bekend als Sri M. Vorig jaar bracht de wandeling zo’n achthonderd jongeren op de been. Sri M. hoopt dat de wandeling Hagenaars met uiteenlopende achtergronden en vooroordelen dichter tot elkaar brengt. Vertrek: 12 uur, Internationale School (Wijndaelerduin 1). Eindpunt: 15 uur, Vredespaleis. Sri M. houdt de hele week lezingen en workshops. Informatie via: nl.walkofhope.in

Stadsklooster
In de tuin van het Stadsklooster houden Hagenaars met wortels in verschillende landen en levensbeschouwingen voordrachten, muziek- en dansvoorstellingen. Een gelegenheid om, met een hapje en drankje, nader kennis te maken met elkaars verscheidenheid en raakvlakken. Zondag 23 september, vanaf 10 uur. Westeinde 101.

Deel dit artikel