Hoofdredacteur Margot C. Berends stopt

Beste lezer, met ingang van 15 januari, na het maken van het februarinummer, stop ik met het hoofdredacteurschap van Kerk in Den Haag. Ik heb vijftien maanden met plezier het blad gemaakt en aan de website gewerkt.

Het aantal werkuren en de bescheiden vergoeding waren voor mij een jaar geleden redenen om in eerste instantie niet te opteren voor de functie van hoofdredacteur. Nadat mij destijds uitdrukkelijk gevraagd was om te solliciteren, vond ik dat ik mijn ‘kindje’ Kerk in Den Haag niet in de steek kon laten. Ik ben immers al ruim twintig jaar eerst als eindredacteur en nu nog als tekstredacteur werkzaam voor blad en website.
Het hoofdredacteurschap is eigenlijk een ‘way of life’, hetgeen betekent dat het voortdurend en op de meest intrigerende momenten je aandacht vraagt. Dat is ook financieel niet langer vol te houden. Daarom ga ik verder met andere journalistieke klussen die meer rendabel zijn. Wel blijf ik als redacteur en tekstredacteur aan Kerk in Den Haag verbonden. Het is dus geen definitief afscheid van ‘mijn kindje’.
Redacteur Greet Kappers volgt mij tijdelijk op, met de onmisbare hulp van eindredacteur Robert Reijns. Er wordt gezocht naar een structurele oplossing.

Margot C. Berends

Deel dit artikel