Kerkasiel Bethel ontvangt steun van CDA, D66 en ChristenUnie

De website van de Protestantse Kerk Den Haag brengt nieuws over het kerkasiel in Buurt-en-Kerkhuis Bethel:

“De Protestantse Kerk Den Haag is verheugd met het besluit van CDA en D66 om het kinderpardon op een meer menselijke manier toe te passen. Hiermee is er een politieke meerderheid voor versoepeling van de regels. De kerk hoopt dat nu snel een einde komt aan de jaren van onzekerheid voor de Armeense familie Tamrazyan en alle gezinnen in vergelijkbare situaties. Het kerkasiel gaat door tot er meer duidelijkheid is.
Derk Stegeman (predikant en coördinator van het kerkasiel in Bethel): “We zijn heel dankbaar voor deze ommekeer. Het is hoopgevend dat CDA en D66 zich nu aansluiten bij de ChristenUnie voor verruiming van het kinderpardon. We hopen vurig dat er nu haast gemaakt wordt. Honderden kinderen lopen door het huidige beleid ernstige schade op en dat moet snel stoppen.”
De Protestantse Kerk Den Haag verzet zich al lange tijd tegen de uitzetting van gewortelde kinderen. Sinds eind oktober is dag en nacht een kerkdienst gaande in de Haagse Bethelkapel om de Armeense familie Tamrazyan veiligheid te bieden. Het gezin met drie kinderen woont al bijna negen jaar in Nederland en dreigt uitgezet te worden. Met deze dienst is een adempauze gecreëerd voor een dialoog met de politiek.
Uit de brede steun voor het kerkasiel blijkt groeiend verzet tegen het huidige beleid. Kinderen die in Nederland zijn opgegroeid lopen aantoonbaar grote psychologische en neurologische schade op. Een recent uitgebracht onderzoeksrapport van meer dan dertig experts onderstreept de ernstige gevolgen die kinderen ondergaan bij (dreigende) uitzetting.”

Bron: website Protestantse Kerk Den Haag

Deel dit artikel